Ce faci atunci când nu știi ce să faci?

"When you need help, ask."

Regula 28, Leroy Jethro Gibbs, NCIS.

Se întâmplă de multe ori să intrăm în impas când nu mai știm ce ar trebuie să facem. Și ar fi două posibilități: atunci când lucrurile merg prost în firmă și tot ce am încercat să facem nu ne iese deloc, dar există și o altă situație, atunci când lucrurile nu merg deloc rău, firma "merge", dar nu reușim să realizăm o creștere semnificativă a ei.

Atunci chiar avem nevoie de ajutor. De cineva care să vină cu expertiză, cineva din afara firmei, care cu siguranță va avea o altă perspectivă asupra afacerii și care va aduce aceea viziune care ne lipsește în acel moment.

 

Cel puțin trei adevăruri pledează în favoarea sprijinirii pe consultanți în luarea unor decizii manageriale: consultantul este imparțial deci îți va oferi o opinie obiectivă și strict profesională, consultantul a mai văzut mulți manageri ca tine în situații asemănătoare deci îți poate spune măcar ce nu e bine să faci, consultantul costă întotdeauna mai puțin (ca timp și bani) decât prea frecventa abordare de unul singur pe bază de încercare-eroare-corecție. Fiecare manager s-a perfecționat continuu în domeniul său de activitate până a ajuns un adevărat specialist.

Fiecare consultant se perfecționează și el într-un domeniu, deci este un specialist la rândul său. Nimeni nu poate fi specialist în toate, asta ar anula noțiunea de "specializare". Pentru rezultate maxime cu efort minim, logica, deci, ne îndeamnă să facem singuri treburile la care ne pricepem mai bine decât alții și să apelăm la specialiști pentru celelalte. Orice altă abordare este ne-logică, rezolvă "așa și așa" treaba și are ca efect doar o mică și trecătoare mângâiere a orgoliului personal. Merită?

Clement C. Dan

Senior Consultant & Trainer
BusinessMachine
www.businessmachine.ro 

Advanced Business Technologies are capacitatea de a-ți înțelege nevoile afacerii tale, are experiență în găsirea soluțiilor potrivite astfel încât afacerea ta să iasă din impas sau să poate realiza o creștere accelerată a activităților ei. Totul desigur din perspectiva IT&C.

Advanced Business Technologies îți poate oferi consultanța de care ai nevoie pentru sistemul tău informatic:
- optimizarea sistemului informatic; selecția echipamentelor de calcul potrivite afacerii tale (servere, sisteme de calcul - laptopuri, ultrabookuri, All-in-One, desktopuri);
- soluții pentru securitatea datelor / recuperare dupa dezastru; sisteme de stocare (Direct attached, NAS, SAN);
- analiza rețelei unificate date/voce; selecția echipamentelor de rețea - routere, switch-uri, WiFi, fibră optică, managament de rețea; e-mail, telefonie IP, videoconferințe, gateway, PBX;
- securitatea rețelei informatice; managementul riscului; consultanță pentru echipamentelor de securitate cum ar fi: firewall, gateway, antivirus, UTM, criptare, etc.
- expertiza necesară managementului fluxurilor de documente: tipărire - imprimante și multifuncționale, scanare, arhivare documente;
- recomandări pentru realizarea unui website / magazin online;
- consultanță și management de proiect pentru realizarea de aplicații software: managementul clienților și furnizorilor (facturilor, contractelor), managementul angajaților, managementul proiectelor și a resurselor,.arhivă electronică.

Sună / e-mail pentru orice problemă ai avea în activitatea afacerii tale și care implică echipamente / servicii / software.

consultanta

Fii primul care află

Dacă te abonezi la lista de distribuție a buletinului nostru informativ,
vei fi primul care vei afla despre toate știrile, informațiile,
promoțiile și activitățiie noastre.

 

 

Pentru orice informație:

Sună-ne:

+4 0723 234 399

Scrie-ne:

despre.afaceri@abtech.ro