Iepurele cel rău

Este un iepuraș dragălaș. Îți vine să-l iei în brațe și să-l mângâi. Dar nu o face. Pentru că dacă întri în contact cu el, îți blochează afacerea și te va costa foarte scump să ți-o recuperezi. Asta dacă se va putea desigur.

El este iepurele cel rău.

"Bad rabbit" este cel mai nou ransomware care deja a infectat mai multe zeci de servere web din România folosindu-se apoi de ele ca platforme pentru ca să ajungă pe calculatoarele tuturor celor care accesează site-urile găzduite de aceste servere web. Iar când ajunge pe calculatorul tau, va începe să-ți cripteze toate datele de pe el, ca apoi să-ți ceară bani pentru ați oferi cheia de decriptare. Dar ești sigur că o vei primi?

Specialiști în securitate de la Bitdefender spun că atacul a ajuns în România în data de 24 octombrie atunci când au fost infectate primele servere. Site-urile de pe ele au rămas funcționale dar au început să infecteze pe toți vizitatorii acestora.

Pentru a te apărea de aceste atacuri îți recomandăm foarte tare să îți instalezi antivirus  pe toate calculatoarele ce au acces direct în Internet, fiind cele mai expuse pentru a contacta un virus informatic, precum și updatarea calculatoarelor cu cele mai noi patch-uri de securitate.

Conform Bitdefender zilnic se creează o mulțime de noi variante de malware/ransomware. Din această cauză soluțiile antivirus tradiționale, pe bază de semnături, pur și simplu nu pot ține pasul deoarece până când se creează o semnătură, programul malware s-a schimbat deja.

Cum protejează Bitdefender GravityZone de ransomware? Fiind o soluție pe bază de straturi, Bitdefender GravityZone oferă numeroase caracteristici anti-ransomware, toate straturile acestuia lucrând împreună pentru prevenție, detecție și remediere.

Prevenție. Anti-malware cu învățare automată – această soluție este însușită automat pe baza unui trilion de mostre provenind de la mai mult de 500 de milioane de stații de lucru din întreaga lume. Referitor la cât de mult sunt modificate programele malware sau ransomware, Bitdefender poate detecta cu precizie noi modele de ransomware, atât în modul pre-execuție, cât și în modul run-time.

Protecție avansată anti-exploatare – Autorii de programe ransomware utilizează deseori „kituri de exploatare”, care profită de vulnerabilitățile de tip Ziua 0 sau de corecție pentru a-și găsi un loc stabil în sistem. Concentrându-se pe tehnicile de atac, Bitdefender vă protejează sistemele și previn răspândirea programelor ransomware.

Vaccin anti-ransomware– strat suplimentar de protecție anti-ransomware, care funcționează prin exploatarea defectelor metodei de propagare a programelor ransomware și reușește să le împiedice acțiunea de criptare.

Detecție din timp. Monitorizare în timp real a proceselor - Soluția GravityZone monitorizează procesele active și oprește activitățile ransomware, cum ar fi modificarea regiștrilor sau acțiunile de citire/scriere/criptare a fișierelor.

Remediere/Curățare - Soluția are capacitatea de a opri un proces periculos, de a anula modificările și de a efectua o curățare.

Pentru companiile mici/medii care doresc să-și protejeze calculatoarele și nu au în dotare servere, o soluție este Bitdefender Total Security 2018, care acum este într-o promoție cu un preț special.

2018 TS EN

Bitdefender Total Security 2018, 1 an, 3 PCuri, cutie retail 140 Lei (166,60 Lei cu TVA)
Bitdefender Total Security 2018, 1 an, 5 PCuri, cutie retail 160 Lei (190,40 Lei cu TVA) 
Bitdefender Total Security 2018, 1 an, 10 PCuri, cutie retail 180 Lei (214,20 Lei cu TVA)

Pentru companiile ce vor să-și protejeze întreaga infrastructură informatică recomandăm Bitdefender GravityZone Elite, ce conține Endpoint Security, securitate pentru centrele de date (inclusiv pentru servere virtuale), pentru serverul de e-mail Exchange, securitate pentru dispozitive mobile, conține HyperDetect, Sandbox integrat în endpoint, scanare centralizată inteligentă, etc. Maxim 35% dintre licențe acoperă servere.

GravityZone

Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 5-14 utilizatori, pret per user 160 Lei (190,40 Lei cu TVA)
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 15-24 utilizatori, pret per user 140 Lei (166,60 Lei cu TVA) 
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 25-49 utilizatori, pret per user 125 Lei (148,75 Lei cu TVA)
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 50-99 utilizatori, pret per user 110 Lei (130,90 Lei cu TVA)
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 100-149 utilizatori, pret per user 100 Lei (119,00 Lei cu TVA) 
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 150-249 utilizatori, pret per user 90 Lei (107,10 Lei cu TVA)
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 250-499 utilizatori, pret per user 85 Lei (101,15 Lei cu TVA)
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 500-999 utilizatori, pret per user 80 Lei (95,20 Lei cu TVA)
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 1.000-2.999 utilizatori, pret per user 75 Lei (89,25 Lei cu TVA) 
Bitdefender GravityZone Elite, 1 an, 3.000+ utilizatori, pret per user 70 Lei (83,30 Lei cu TVA)

Bitdefender oferă prețuri speciale pentru clienții guvernamentali (ministere, instituții, primării, consilii locale) precum și pentru mediul academic (academii, universități, licee, școli, etc.). Sună/e-mail pentru oferta specială.

Prețurile în lei sunt valabile până la 30 noiembrie 2017 în limita stocurilor existente. 

bitdefender