Ce faci atunci când nu știi ce să faci?

"When you need help, ask."

Regula 28, Leroy Jethro Gibbs, NCIS.

Citește mai departe...

Unde-ți sunt documentele? În siguranță?

Toate firmele "produc" hârtii, Tipărim mult, uneori fără să fie nevoie. Unele documente tipărite sunt necesare, altele devin ciorne pentru notițele noastre de zi cu zi. Apoi depozităm arhiva.

Dar ai back-up la arhiva ta?

Citește mai departe...

One for All. All-in-One.

Ai în fața ta mai multe echipamente All-in-One. Unul mai bun ca celălalt. Iar tu ești singurul care trebuie să alegi pentru toți colegii tăi.

Pe care All-in-One îl vei alege?

Citește mai departe...

Wanna cry? I don't.

Cine vrea să plângă? Eu nu vreau. Nu-mi place nici să fiu amenințat. Iar atunci când cineva o face, știu să iau din timp măsurile necesare pentru a mă proteja.

Tu cum reacționezi la atacuri?

Citește mai departe...

Întâlnirea a două lumi diferite

Mainframe. Linux. Două cuvinte cu mare rezonanță în lumea afacerilor. Foarte multe companii din întreaga lume își au afacerile bazate pe aceste două tehnologii. Erau două lumi diferite. Nu aveau nimic în comun.

Dar într-o zi cineva s-a gândit să le unească. Ce a rezultat? IBM LinuxONE.

Citește mai departe...

Afacerile cu iz romantic

Toate începuturile sunt frumoase. Afacerea pe care vrem să o începem este precum o călătorie pe care ne-am dorit-o. Dar mai întotdeauna nu se potrivește ceea ce am gândit cu ceea ce vom întâlni în această călătorie. Întotdeauna vor apărea lucruri neprevăzute care parcă ne opresc să mai înaintăm sau chiar ne trag înapoi. Nu sunt momente ușoare, dar avem energia începutului și asta ne dă aripi.

Începutul este partea romantică a afacerilor.

Citește mai departe...

Balena albastră. Prima poruncă.

Balena albastră, cu o lungime de 30 metri și cu o masă corporală de peste 170 tone, este cel mai mare animal cunoscut că ar fi existat vreodată pe Pământ.

Dar, în ultima perioadă, a apărut și un joc numit "balena albastră" în care trebuie să duci la îndeplinire poruncile pe care le primești. Iată prima poruncă:

Citește mai departe...

Două monitoare. Productivitate mare!

Sunt mulți cei care au o muncă susținută în fața monitorului calculatorului folosind două sau chiar mai multe aplicații simultan. Sarcinile sunt multiple, trebuiesc realizate în paralel, timpul e scurt pentru a reacționa la tot se se întâmplă, și nu mai vorbim despre manageri care pun presiune continuă. Ce e de făcut?

Citește mai departe...

Ochiul lui Sauron

În romanul Stăpânul Inelelor, Ochiul este pur și simplu o metaforă pentru prezența spirituală copleșitoare a lui Sauron și vasta lui vedere atotcuprinzătoare. Se spune că puțini sunt cei care ar putea îndura privirea teribilă a Ochiului.

Citește mai departe...

Afaceri mereu în priză

Uneori nu este suficient să bagi toate echipamentele afacerii tale în priză pentru ca lucrurile să meargă perfect. Mai trebuie ceva. Și anume ca acea priză să aibă curent electric la borne.

Citește mai departe...

Intel inside. No limit outside.

Cu toții știm câte ceva despre procesoarele Intel. Ele fac parte din viața noastră de mult timp. Sunt "creierul" calculatoarelor și laptopurilor pe care le butonăm zi de zi. Acum e timpul să descoperi ce poate face mai mult Intel pentru afacerea ta.

Citește mai departe...

Administrează serverul cu telefonul sau tableta

Serverele sunt cele mai importante echipamente IT dintr-o firmă. Acolo sunt toate datele tale. Este trecutul, prezentul și viitorul afacerii tale (cel puțin până când afacerea crește și mai mult iar atunci îți vei cumpăra un server mai mare).

Citește mai departe...

Ți-ai luat licența?

În perioada studenției, după examenul de licență, se glumea spunându-se: "- Ți-ai luat licența? Încotro acum? - Am luat-o și merg la mareee...". Dar cei care nu au luat-o ce spuneau? "- N-am luat-o. Dar tot merg la mareee...". Concluzia este că, indiferent dacă ai luat sau nu licența, viața merge înainte.

Citește mai departe...

Afaceri albe, gri și negre

În timp ce pregăteam colajul pozei de intro, cineva îmi spune că fac clickbait. Am zâmbit și i-am spus că nu e cazul. Cititorii mei știu că nu e vorba nici despre femei frumoase și nici despre afaceri oneroase. Este doar o metaforă vizuală.

Citește mai departe...

Fii primul care află

Dacă te abonezi la lista de distribuție a buletinului nostru informativ,
vei fi primul care vei afla despre toate știrile, informațiile,
promoțiile și activitățiie noastre.

 

 

Pentru orice informație:

Sună-ne:

+4 0723 234 399

Scrie-ne:

despre.afaceri@abtech.ro