Linux

Toată lumea a auzit de Linux. Se știe că este un sistem de operare și că este o alternativă viabilă. Adică o variantă pe care orice manager o poate lua în considerare ca parte din strategia de business ce implică infrastructura informatică. Linux este de multă vreme o variantă ”enterprise”, sigură, robustă, stabilă.

Linux este ”open source”. Aceasta înseamnă că oricine poate avea acces la codul sursă al Linux-ului și pe care îl poate modifica cum vrea și apoi distribui după bunul lui plac. Aceasta a făcut să apară comunități de programatori care au adaptat Linux-ul la nevoile lor, împachetând-ul cu diverse aplicații de care este nevoie. Aceastea sunt distribuțiile Linux dintre care amintim câteva mai cunoscute și anume: Debian, Ubuntu, Fedora, openSUSE și multe altele.

Ce câștigați trecând la Linux:

- Utilizarea Linuxului este liberă, deci nu există un cost al licenței pe care să-l plătiți. Dar ca și la alte sisteme de operare, există un cost al serviciilor profesionale atașate Linux-ului cum ar fi instalarea, configurarea, realizarea rețelei, etc.

- Există foarte puțini viruși pentru Linux, ceea ce îl face să fie protejat din acest punct de vedere. Desigur utilizarea unui antivirus este de dorit ca și în cazul altor sisteme de operare.

- Stabilitate. Desigur știți că atunci când folosiți un timp îndelungat calculatorul, deschizând și închizând aplicațiile pe care le folosiți, memoria acestuia nu se eliberează total, sistemul devine din ce în ce mai greoi, ca la un moment dat să se blocheze. Acest lucru se întamplă destul de des cu sistemul pe care îl utilizați acum în mod regulat. Utilizarea Linux-ului se poate face un timp foarte îndelungat, fără să fie nevoie să restartați calculatorul.

- Tot ce ai nevoie este deja prezent in Linux. Astfel gasiți: suită office (OpenOffice compatibilă cu orice altă suită office) care conține editor documente, foi de calcul tabelar, aplicație pentru prezentări profesionale, desenare, ecuații matematice etc.; browser web cum ar fi Firefox; program e-mail cum ar fi Thunderbird; editor de imagini foarte performant (GIMP); client de mesagerie instant; program de redat filme sau muzică; tot ce aveți nevoie pentru lucrul cu arhivele, etc. Puteți începe lucrul imediat.

- Updatarea sistemului de operare Linux împreună cu toate aplicațile se face printr-un singur click.

Contactați-ne și vă vom spune mai multe despre impactul pozitiv pe care utilizarea Linux-ului îl poate aduce organizației Dvs.