Cloud computing

În era mobilității și a rețelelor sociale, odată cu accesul din ce în ce mai facil la internetul de mare viteză, afacerile se schimbă rapid din punctul de vedere al interacțiunii cu clienții și angajații. Deasemenea timpul de răspuns la provocările mediului de afaceri trebuie să fie cât mai scurt posibil pentru a nu se rata oportunități.

Ce înseamnă cu adevărat cloud computing? Nu este doar un trend major al industriei ce sună cam neclar pentru mulți, ceea ce contează este valoarea de business pe care o aduce și care vine dintr-o perspectivă a profesioniștilor din IT.

Cloud computing este un concept modern în domeniul computerelor și informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii.

Pentru cloud computing încă nu există un nume românesc consacrat.

Expresia cloud computing derivă dintr-o reprezentare grafică simbolică a Internetului des întâlnită în formă de nor ("Cloud"), folosită atunci când detaliile tehnice ale Internetului pot fi ignorate. Folosind aplicații software într-un "Cloud", acestea sunt disponibile de oriunde pentru utilizatori, diferențiat în funcție de tipul acestora.

Advanced Business Technologies poate asigura serviciile de consultanță, analiza afacerii, arhitectura și dezvoltarea soluției ce trebuie implementată, testată și validată pentru a migra către "Cloud" și de a integra serviciile dorite.